Že od nekdaj sem rad bral in poslušal o podjetništvu, vendar...

sem imel velikokrat občutek, da je veliko člankov, knjig in intervjujev zelo površinskih. Ne gredo v podrobnosti, ki jih potrebuješ za uspešen zagon in rast podjetja. Vedno me je zanimalo: 

  • So podjetniki rojeni ali se podjetništva lahko naučiš?

  • Koliko neuspehov imajo za seboj?

  • Od kod jim podjetniška ideja?

  • Kako so prodali svoj prvi produkt?

  • Kaj so bili najtežji in prelomni trenutki?

  • Kako si je ekipa razdelila deleže v podjetju?

  • itn.

Podcasti Zakulisja so sproščeni, iskreni in podrobni pogovori dolgi med 60 in 90 minut. Več kot dovolj časa, da se poglobimo v podjetnikovo osebno in poslovno zgodbo, kakor kot tudi v njihova specifična znanja, ki jih lahko poslušalci nato uporabimo na svojih projektih. 

Kdo sem?

Faljic_Alen_business_designer.png

Sem Alen Faljić, poslovni oblikovalec (oziroma business designer).  Po končanem magisteriju na WU Wien, sem se pridržul podjetju IDEO, pionirju metodologije design thinkinga in business designa.

Projekt Zakulisje sem pričel leta 2016, ko sem se odločil pustiti službo in stopiti na lastno podjetniško pot. Skozi pogovore iščem odgovore na lastne izzive na podjetniški poti.

 

So mi pogovori z uspešnimi podjetniki pomagali? 

Mislim, da. 

Moj trenuten podjetniški projekt je Beyond Users, kjer ustvarjam prvo poslovno šolo za oblikovalce. Ko sem delal pri podjetju IDEO sem prepoznal problem slabega poslovnega znanja med oblkovalci, ki pa morajo sprejemati čedalje več poslovnih odločitev. 

V slabem letu sem idejo uspešno validiral in učil oblikovalce iz podjetij kot so Google, McKinsey, Fidelity, Designit, Deloitte, N26, Hubspot, Bosch itn. V naslednjem letu načrtujem vstop v fazo rasti.

Trenutno delam tudi kot freelancer na področju business designa in design thinkinga. Svetujem inovativnim laboratorijem večjih podjetij in mladim podjetjem pri oblikovanju novih produktov.  Moje stranke vključujejo podjetja kot so Ravensburger, Chipolo, Kolektor, IDEO itn. 

Ravensburger Logo
Chipolo logo
kolektor-squarelogo-1469100905000.png

Kontakt

Pišeš mi lahko na alenfaljic(afna)gmail.com ali pa na LinkedInu.