ZAKULISJE 021: Robert Farazin - Moje napake in nasveti za gradnjo podjetniške ekipe by Alen Faljic

Robert Farazin je serijski podjetnik, najbolj znan po podjetjih DoubleRecall in TVBeat. S slednjim trenutno revolucionizira trg TV oglasov v Evropi in se kmalu podaja na Ameriški trg. 

Pogovor za Zakulisje je Robertov prvi javni nastop po dajlšem času. Robert se je namreč po medijsko odmevno zgodbi DoubleRecall-a odločil, da bo tokrat deloval v privatnosti in se bolj posvetil razvoju produkta.

Read More

ZAKULISJE 10: Mitja Mavsar - Mojster UX-a by Alen Faljic

Mitja Mavsar je eden izmed začetnikov UX-a (user experience oziroma oblikovanje uporabniške izkušnje) v Sloveniji in novopečeni podjetnik v podjetju Blub Blub, ki rešuje govorno jezikovne motnje otrok. 

Prvi del podcasta je namenjen UX-u. Z Mitjo sva na fiktivni poslovni ideji podebatirala, kako lahko podjetniki uporabijo metode UX-a za razvoj poslovne ideje...

Read More

ZAKULISJE: 009 Jana FleiŠer - Ustanoviteljica vrtca Dobra teta by Alen Faljic

Janina poslovna ideja izvira iz težave, ki je znana veliko slovenskim staršem. Njen prvi otrok ni dobil prostora v vrtcu. Jana, ki je že od nekdaj imela podjetniške ambicije, se je tako leta 2011 odločila ustanoviti svoj zasebni vrtec Dobra Teta. Od tam naprej se je njena zgodba zelo hitro razvijala in tako je že leta 2014 osvojila naslov Mlade podjetnice leta, ki ga podeljuje Zavod mladi podjetnik.  

V pogovoru Jana razkrije, kako se je z veliko iznajdljivosti uspela prebroditi skozi slovensko zakonodajo o ustanovitvi zasebnih vrtcev...

Read More

ZAKULISJE: 006 Andraz Tori - Kaj, ce mi ne uspe by Alen Faljic

Andraz Tori je soustanovitelj in CTO podjetja Zemanta, enega izmed prvih slovenskih tehnoloskih startupov. Zemanta je septembra 2016 prodala enega izmed svojih produktov - orodje za bloganje, ki blogerjem pomaga pri pisanju clankov.   

V podcastu sva se pogovarjala kako taksna prodaja poteka in kako se doloci cena. Osebno sta mi bili najbolj zanimivi se debati o porabi investicijskega denarja (npr. kdaj si lahko izplacas prvo placo) in o varnosti, ki jo podjetnikom nudi slovenski sistem...

Read More